franzen_hallbarhet

Matguide med hållbarhetsfokus

Restaurangguider finns det gott om men i slutet av september lanseras 360°Eat Guide – den första guide i världen som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet. Inför galan kommer initiativtagaran att arrangera en auktion, där några av nordens mest kända kockar auktionerar ut ägodelar som betytt mycket i deras karriärer.

Totalt kommer 13 föremål att auktioneras ut på Tradera. Bland annat kommer Björn Frantzén auktionera ut kockrocken från tillfället då han tilldelades 3 stjärnor i Guide Michelin.

– Vi gör det för att påminna restaurangbranschen om behovet att tänka cirkulärt och ta hand om sina tillgångar, säger initiativtagaren Pär Bergkvist. – Hållbarhet måste få betydligt större plats i den här branschen och vi kroggäster måste bli bättre på att ställa krav på restaurangerna när det gäller transparens och ansvar.

Auktionen pågår på Tradera från och med idag fram till den 9:e september och är upptakten till den stora galan som äger rum den 30 september – då vinnarna i 360°Eat Guide ska utses. Intäkterna från auktionen går oavkortat till vinnaren i kategorin 360°Young Chef.

Bakom nya 360°Eat Guide står Bergkvist Publishing AB och branschtidningen Restaurangvärlden.

Bildkälla: Bergkvist Publishing