volvo_elbil

Volvos första el-bil

På onsdag, den 16:e oktober, lanserar Volvo sin första helelektriska bil. Den nya bilen är en mindre SUV och går under namnet XC40.

– Oavsett vad som driver en bil framåt, en elektrisk maskin eller förbränningsmotor, så måste en Volvo vara säker. Helelektriska XC40 kommer att vara en av de säkraste bilar vi någonsin har byggt, menar Malin Ekholm, säkerhetschef på Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Batteriet skyddas av en säkerhetsbur med aluminiumram och har placerats i golvet med låg tyngdpunkt för bättre skydd mot voltning. Nya XC40 är den första Volvomodellen som är utrustad med en ny ADAS sensorplattform, Advanced Driver Assistance Systems, ett modernt skalbart säkerhetssystem som består av flera radar, kameror och ultraljudssensorer. Detta ska enligt Volvo lägga grunden för en framtida introduktion av autonom körteknik.

Kent Jonsson, VD på Upplands Motor, tror att lanseringen kommer att tas emot mycket väl av kunderna.
– Vi har hittills sett en stor efterfrågan på laddhybridbilar, och får många frågor om nya rena elbilar. Företagskunderna sätter nu ännu större vikt kring inköp och policys kring miljö. Vi ser det som mycket positivt.

Bildkälla: Volvo Cars