sustainable_swimwear

Badbyxor i havsplast

På Goodlist har vi tidigare rapporterat om kläder som produceras av återvunnen plast från haven. Nu arbetar ett nytt badbyxmärke med att skapa shorts med endast uppcyklade material, mycket av det räddat från Medelhavet.

Marwida försöker sluta cirkeln bokstavligen med sina badbyxor inspirerad av den gyllene eran på Amalfikusten. Inspirerad av den italienska rivierans stil lanseras den första kollektionen den 15 november.

– Efter att ha tillbringat oändliga somrar främst vid Medelhavet började vi fundera på hur vi kan kombinera vår passion för områdets stil och design med att rädda våra vatten, säger företaget i ett pressmeddelande. – Vi dyker bokstavligen in i samma vatten som vårt tyg kommer från fortsätter de två grundarna Anders Carleö och John Magnér.

Marwida badkläder kommer att finnas tillgängliga på marwida.com och snart hos ett begränsat antal återförsäljare. Badkläderna kommer i tre olika mönster, fyra mångsidiga färger och i fem storlekar. Istället för traditionella samlingar kommer favoriter att vara kvar och nya stilar läggs till organiskt för att minimera produktionsvolymer, klimatavtryck och skapa en långsiktig samling av favoriter. Rekommenderat pris är 195 euro.

Bildkälla: Marwida