Skärmavbild 2019-12-20 kl. 16.13.18

Nominera till Win Win

En miljon av jordens åtta miljoner olika arter hotas av utrotning. Ett faktum som även sätter mänsklighetens egen överlevnad som art på spel.

Trots denna insikt bland forskarna, att jordens biologiska mångfald är av avgörande betydelse för vår existens, har frågan en tendens att falla mellan politiska stolar eller inte få samma uppmärksamhet som till exempel klimatförändringarna menar Win Win i ett nyhetsmeddelande.

Frågan om biologisk mångfald är komplex och har bäring på ett mycket brett spektrum av förutsättningar för livet på jorden – allt från rent vatten, råmaterial och livsmedelsproduktion till genetisk variation, inspiration till tekniska lösningar och botemedel mot sjukdomar. Att betydelsen av den biologiska mångfalden är mångfacetterad och svårhanterlig får inte bidra till handlingsförlamning. Win Win vill därför sätta fokus på  lösningar och initiativ på många områden för att uppnå de Globala målen nr 14 och 15 som handlar om ekosystemen i hav och på land.

Juryn för årets Win Win Gothenburg Sustainability Award söker nu initiativ eller projekt som bidragit till uppmärksamhet och/eller förbättring för den biologiska mångfalden, lokalt, regional eller globalt. Bidraget får gärna vara skalbart och inspirerande för vidare användning inom andra områden eller på andra geografiska platser.

Nomineringarna görs här >>

Bild: David Clode