jysk_atervinner

Rabatt för gammal påse

Butikskedjan Jysk tar ett nytt grepp för att få fler kunder att ta med egen påse. Mellan den 8 och 10 mars får den kund som packar varorna i en medhavd påse 10 procent rabatt på varorna som stoppas i den.

– Det flesta av våra kunder har med sig en påse redan idag och det beteendet vill vi belöna. Samtidigt får den kund som ännu inte skaffat sig vanan att ta med egen påse ett bra incitament till att prova på en ny god vana, säger Johan Sjödin, VD för Jysk Sverige i ett pressmeddelande.

Kampanjen varar under tre dagar; söndag till tisdag. Företagets förhoppning är att på ett positivt sätt uppmuntra kunden till att byta vana och istället för att köpa en påse ta med en egen.

Redan idag har runt 85 procent av JYSKs kunder med sig en egen påse in i butiken. Förhoppningen är att i framtiden inte sälja några nya påsar alls.

– Vi är många aktörer som jobbar mot det målet nu. Det vi hör från vissa kunder är att de känner sig straffade i några av de metoder som hittills presenterats för få kunderna att konsumera färre plastpåsar. Då tänker vi att detta istället kan vara en positiv uppmuntran. Som tack för att kunden har bytt eller byter vana får den sina varor billigare, säger Johan Sjödin. VD för JYSK Sverige.

 

Bildkälla: Jysk