veganska_sandaler

Nya vegansk sandaler

Att ta ett större miljömässigt ansvar och bidra till ett socialt hållbarhetsansvar blir allt viktigare inom modebranschen i ledet mot att möta efterfrågan på mer hållbara alternativ. Detta tar den svenska skomodeaktören Sweeks of Sweden under lupp när de nu lanserar det senaste tillskottet i årets kollektion, och väver in en innovativ textilovandel i Piñatex i modebilden. 

Sweeks of Sweden erbjuder en bekväm och naturnära kollektion av handgjorda skor och accessoarer, tillverkade enligt en lång hantverkstradition. Samtliga produkter tillverkas i naturliga råmaterial, i strävan mot att kunna erbjuda ett hållbart mode som står sig över tid.

Nytt för i år är den handgjorda veganska sandalen Anna Piñatex, utvecklad med en innovativ ovandel i fiber från ananasblad. Sandalen har även en mjuk komfortinnersula i kork för god komfort, samt en yttersula i naturligt rågummi. Lansering sker exklusivt hos Scorettgruppens affärskoncept Scorett, Håkanssons och Wallenbergs skor som ett resultat av en lång tradition som återförsäljare av Sweeks of Sweden.

Scorettgruppens hållbarhetsansvarige Sophie Arnesved kommenterar i ett pressmeddelande:

– Från Scorettgruppens sida är vi väldigt stolta och glada över att få möjligheten att vara exklusiva på den svenska skomarknaden med att sälja denna innovativa produkt. Piñatex ® är en typ av fiber som utvinns ur ananasblad som är en restprodukt, för att sedan förädlas till textil. Detta blir på så vis både ett miljömässigt men även ett mer socialt hållbart alternativ, jämfört med framställningen av läder och syntetiska material.