vanilj_battre_plast

Bättre glassförpackning

SIA Glass förpackningar är en vanlig syn vid lunchborden runt om i Sverige. Nu blir burken ännu bättre för både konsumenter och klimatet genom plastreducering.

– Vi har lagt till dräneringshål i burkens överkant så att den blir lättare att diska, men den största vinsten är att vi minskar mängden plast, säger Dan Bengtsson, Marknadschef på SIA Glass i ett pressmeddelande.

I och med plastreduktionen så minskas klimatutsläppen med 88 ton Co2 per år, vilket motsvarar 8,5 miljoner fotbollar i volym.

– Vi har under en tid arbetat med att reducera mängden plast i vår 1,5 liter-burk. Genom att göra plasten tunnare i burken så har vi genomfört en plastreduktion på 6,5g per burk vilket motsvarar en plastminskning med 14%, säger Helena Stenström, Hållbarhetschef för Bertegruppen, där SIA Glass ingår.

SIA Glass menar att deras ovala glassburk återanvänds i stor grad, inte bara som lunchlåda.
– Vi får höra nya berättelser varje vecka om hur våra förpackningar återanvänds vilket är kul att ta del av. Förutom som matlåda passar de utmärkt till förvaring av skruvar och muttrar, barnens lego och kritor samt som krukor att plantera i, säger Dan Bengtsson.