Skärmavbild 2020-08-09 kl. 20.20.40

Ny bildelningstjänst

Det danska företaget GreenMobility erbjuder 100 elektriska bilar till Göteborgs stadsbor tillsammans med laddning från Göteborg Energis publika laddnätverk och parkeringsplatser från Parkering Göteborg. I juni lanserar danska GreenMobility sin bildelningstjänst i Göteborg och introducerar 100 miljövänliga elbilar på stadens gator.

− GreenMobility går in på den svenska marknaden med ambitioner om att erbjuda hållbara mobilitetslösningar åt det svenska folket samt att minska föroreningar och ljud i städerna. För att göra vår service tillgänglig för fler har vi även etablerat oss i Malmö med ytterligare 100 bilar, berättar Thomas Heltborg Juul, VD på GreenMobility i ett pressmeddelande.

För att erbjuda kunderna parkeringsplats kombinerat med laddning har GreenMobility tecknat avtal med Parkering Göteborg där 26 olika områden har förberetts för att användas som ”hotspots”, där GreenMobilitys användare kan parkera gratis.

– Vi arbetar med att hjälpa våra kunder hitta flytet i sin vardag samtidigt som vi bidrar till att Göteborg utvecklas till en attraktiv, tillgänglig och hållbar stad. Bildelningstjänsten GreenMobility ger kunderna och staden dessa mervärden, vilket gör det enkelt att välkomna dem till Göteborg, säger Hanna Munde, Chef Marknad och Affärsutveckling på Göteborgs Stads Parkering.