Skärmavbild 2020-08-13 kl. 12.03.58

Fler vegetariska korvmenyer

Circle K lanserar nu vegetariska alternativ till alla korvmenyer. Sedan tidigare finns det flera goda vegetariska, veganska och lakto-ovo-vegetariska rätter i Circle K:s meny.

Allt fler svenskar väljer att äta mer vegetariskt. Antingen genom att helt utesluta mat från djurriket eller genom att byta ut enstaka måltider. Som ytterligare ett steg för att möta den ökande efterfrågan på vegetarisk mat kommer Circle K:s kunder nu att erbjudas vegetariska alternativ till alla korvmenyer. De produkter i de ordinarie menyerna som inte är vegetariska ersätts med exempelvis picklad rödlök, vegansk aioli eller srirachasås.

Oavsett om det är en Dubbel French Hot Dog, Tunnbrödsrulle eller en Dubbel Klassiker finns nu ett vegetariskt menyalternativ med Circle K:s nya veganska korv från Peas of Heaven, gjord på ärtprotein. Exempelvis den heta Hot French Hot Dog, med vegansk Bratwurst och srirachasås.

Satsningen är en del av konceptet Vego-Vägar, som går ut på att göra det enklare för kunder att hitta vegetariska alternativ på Circle K:s stationer. Kalla vegetariska, veganska och lakto-ovo-vegetariska rätter samlas på en särskild grön hylla i kyldisken och varma menyer som går att få vegetariska markeras med det gröna Vego-vägar-lövet på Circle K:s stationer.

– Vi har steg för steg utökat vårt utbud av vegetariska alternativ och har sedan tidigare massor av goda vegetariska rätter i vår meny. Korv är ju en riktig storsäljare hos oss, så därför är det jättekul att nu kunna erbjuda våra kunder möjligheten att välja korv från både djur- och växtriket till alla våra populära korvmenyer. Vi vill göra det enkelt för alla som reser längs vägarna att hitta något som passar just dem. Nu har vi ännu fler alternativ för de som vill undvika kött eller för de som bara vill prova något nytt, säger Sara Rencrantz, Senior Category Manager Food på Circle K Sverige i ett pressmeddelande.

Bland Circle K:s vegetariska, veganska och lakto-ovo-vegetariska alternativ finns sedan tidigare bland annat Halloumiburgare, Vegowrap Hawaiian BBQ och Tex Mex Vegan Wrap, Tacosallad med sojafärs och Baguette med vegobullar.