ekobutik

Ekopris till Coop-butik

Coop Järna har vunnit KRAVs utmärkelse Årets Ekopris 2020. Priset delades ut på White Guide Greens gala 31 augusti, som i år hölls digitalt.

Coop Järna fick priset för att de utmärker sig genom sitt breda ekologiska utbud med många KRAV-märkta lokala produkter.

– Vi har kommit så här långt tack vare våra medvetna kunder. De har hållbara värderingar, ställer krav och snappar tidigt upp trender i samhället. Butikens resa började långt innan ekologiskt blev trendigt eftersom eko-rörelsen varit stark i regionen länge, berättar Jonas Johansson, butikschef på Coop Järna i ett pressmeddelande.

Vinnarmotiveringen löd:
”En medveten kundkrets, en driven butikschef och ett svårslaget sortiment leder fram till en ekologisk försäljning som borde göra de flesta andra butiker gröna av avund. ”

White Guide Green kartlägger för tredje året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier. I årets kartläggning ingår nära 300 butiker.

Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Roligt att en liten butik med så tydligt hållbarhetsfokus vinner Årets Ekopris. Coop Järna har länge erbjudit ett brett sortiment av lokalproducerade KRAV-märkta och ekologiska produkter. Kunderna är med och påverkar det hållbara sortimentet, och kan därmed göra hållbara val när de handlar, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

 

 

Foto: Coop Järna