ekokundklubb

Hållbara handlingar belönas

Som den första kundklubben i branschen ger Hemköp utöver poäng för alla inköp även extra poäng för handlingar som är positiva för klimatet och den egna hälsan. Med den nya kundklubben vill Hemköp skapa en positiv förändring tillsammans med sina kunder.

Från den 5 oktober får medlemmar som tidigare poäng för alla inköp och nu även extra poäng för hållbara val som att handla färska frukter och grönsaker eller gå över till digitala kvitton. Små val som tillsammans kan göra stor skillnad. Ambitionen är att Hemköp ska bidra till att halvera konsumenter­nas klimatpåverkan från livsmedelskonsumtion till 2030, här är Klubb Hemköp en viktig del.

– På Hemköp har vi sedan länge arbetat ambitiöst med hållbarhetsfrågor och när vi nu lanserar en ny kundklubb vill vi också engagera våra kunder. Genom kundklubben gör vi det roligt, enkelt och inte minst ekonomiskt fördelaktigt att ställa om sin konsumtion för ett bättre klimat och en bättre hälsa, något vi i undersökningar sett att kunderna önskar, säger Simone Margulies, vd på Hemköp i ett pressmeddelande.

EAT-Lancet-rapporten, som undersöker vilka förändringar som behöver göras för att minska livsmedelskedjans miljö- och klimatpåverkan och för att förbättra folkhälsan, pekar bland annat ut fullkorn, baljväxter och frukt som livsmedel vi bör äta mer av. Hemköps mål är att vara en del av den utvecklingen som EAT-Lancet-rapporten stakar ut.

– Med nya Klubb Hemköp går vi före och omdefinierar vad en kundklubb kan vara, nämligen ett verktyg för verklig positiv förändring. Med personliga erbjudanden och extra poäng guidar och uppmuntrar vi kundernas hållbara handlingar, säger Marcus Nyman, ansvarig för Klubb Hemköp i pressmeddelandet.

Nya Klubb Hemköp ersätter det tidigare lojalitetsprogrammet Bonuskundsprogrammet. Alla medlemmar behåller sitt medlemskap och får med Klubb Hemköp nya förmåner såsom personliga erbjudanden och möjlighet att behålla sin bonusnivå i fyra månader. Som vanligt ges poäng för alla inköp och till en början får medlemmar som handlar färska frukter och grönsaker dubbla poäng, kampanjvaran ”Veckans vego” och att gå över till digitala kvitton ger extra poäng. Klubb Hemköps nya upplägg baseras på omfattande kundundersökningar där det tydligt framkommit att kunderna vill få vägledning till mer hållbara val och personliga erbjudanden.