Skärmavbild 2020-11-19 kl. 11.55.37

Goda nyheter sökes!

Att 2020 har varit ett tufft år är det ingen större tvekan om. Men, trots detta så har det hänt riktigt bra grejer även detta år. Det är framförallt de unga som bidrar med nya perspektiv och optimism. Nu uppmanar Children’s Climate Prize fler att sprida goda nyheter, stort som smått, om hållbarhetsprojekt från unga människor runt om i världen och dela på #childrensclimateprize eller tagga @childrensclimateprize på Instagram.

Den femte upplagan av Children’s Climate Prize gick av stapeln onsdagen den 18 november och för första gången någonsin fick en publik från världens alla hörn vara med på eventet som i år var en digital sändning. Tittarna fick ta del av innovativa lösningar från årets unga pristagare och lyssna till tidigare vinnare av Children’s Climate Prize. Sändningen avslutades med en uppmaning om att priset nu vill lyfta fler ungdomar som kämpar för en ljusare och mer hållbar framtid. Målet med uppmaningen är att få den sista skälvande månaden på det negativt laddade året 2020 att svämma över av goda nyheter från världens unga och sprida hopp om ett bättre 2021.

– Det finns ingenting som ingjuter så mycket hopp som när en ung människa kommer med en idé eller en lösning som gör världen till en bättre plats! Årets två pristagare är exempel på det och vi vet att det finns fler där ute som kämpar, dessa vill vi nu också lyfta fram, säger Johannes Boson, Vd Telge Energi, grundare av Children’s Climate Prize i ett pressmeddelande.

I år kom det in rekordmånga nomineringar till priset vilket talar för att det finns ännu fler ungdomar som kämpar för en ljusare framtid. Genom att sprida och uppmärksamma deras arbete och optimism hoppas Children’s Climate Prize kunna fylla resten av året med goda nyheter. Kanske är det nästa års pristagare som hittas bland alla goda nyheter?

Foto: Children’s Climate Prize